Zajęcia kulinarne - rogaliki z nadzieniem
1 lutego w kalendarzu mamy,
więc na zajęcia kulinarne na Śródkę się wybieramy.
Znowu będziemy piec lub gotować różne pyszności,
a potem w domu robić je też dla swoich gości.
Dziś wieść jest wspaniała, bo z dziećmi z Ośrodka praca jest doskonała.
Rogaliki z ciasta francuskiego lepimy i różne nadzienia w nie kładziemy:
mak, kiełbaska, marmolada i jabłuszka, aż śmieją się wszystkim zadowolone usta.
15 minut w temperaturze 200o je trzymamy,
a potem się nimi zajadamy.
Wymiany zdań było co niemiara -
z jakim nadzieniem smakuje najlepiej? - pyta się wiara.
Co jedna osoba ma inne zdanie,
ale rogaliki wyszły wspaniale.
Czas szybko upłynął i do domu iść trzeba.
Każda rogalików garść wzięła,
by rodzina spróbowała i opinię o nich dała.
Henryka Czerwińska - KMD Jaskółki (Wierzonka)
|
|