Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Zajęcia kulinarne - rogaliki z nadzieniem

W.R włącz . Opublikowano w Informacje

 

1 lutego w kalendarzu mamy,

więc na zajęcia kulinarne na Śródkę się wybieramy.

Znowu będziemy piec lub gotować różne pyszności,

a potem w domu robić je też dla swoich gości.

Dziś wieść jest wspaniała, bo z dziećmi z Ośrodka praca jest doskonała.

Rogaliki z ciasta francuskiego lepimy i różne nadzienia w nie kładziemy:

mak, kiełbaska, marmolada i jabłuszka, aż śmieją się wszystkim zadowolone usta.

15 minut w temperaturze 200o  je trzymamy,

a potem się nimi zajadamy.

          Wymiany zdań było co niemiara -

          z jakim nadzieniem smakuje najlepiej? - pyta się wiara.

          Co jedna osoba ma inne zdanie,

          ale rogaliki wyszły wspaniale.

          Czas szybko upłynął i do domu iść trzeba.

          Każda rogalików garść wzięła,

          by rodzina spróbowała i opinię o nich dała.

Henryka Czerwińska - KMD Jaskółki (Wierzonka)

20180201 165822

20180126 143646

  20180125 125532
 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej