Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Śledzie zielone

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • 1 kg śledzi - filety
  • przyprawa do ryb

Zalewa:

  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • pieprz pachnący
  • sól, cukier do smaku

Wykonanie:

Śledzie pokroić w dzwonka i posypać przyprawą do ryb. Następnie zagotować składniki zalewy i do gotującej włożyć wszystkie śledzie. Po zagotowaniu zmnieszyć ogień  i pogotować 4 min. Po wystudzeniu przełożyć do słoja. Pyszne są po kilku dniach.

Smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu szczególnie kiedy mamy mało czasu.

Zdj cie0142

 

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej