Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Nordic - Działkowa
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO

Tiramisu

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • 4 żółtka+70g cukru+cukier waniliowy
  • 200 ml kremówki+1 torebka zageszczacza do śmietany
  • 300g serka marscapone
  • trochę likieru amaretto w/g uznania
  • 16 podłużnych biszkoptów
  • mielona lub rozpuszczalna kawa i kakao do posypania

 Wykonanie:
      
żółtka ubić na pianę z cukrem, kremówkę ubić z zagęszczaczem. Ser utrzeć na gładką masę i delikatnie wmieszać krem jajeczny i kremówkę.    Biszkopty ułożyć w prostokątnej formie skropić zaparzoną kawą i amaretto i rozłożyć równomiernie masę. Na wierzchu posypać kakao. W mniejszym naczyniu można ułożyć dwie warstwy biszkoptów w/g uznania. Wstawić na godzinę do lodówki.
   Wczoraj w naszym klubie zrobiłyśmy tiramisu w wersji "pro zdrowotnej" a kremówkę i żołtka zastąpiłyśmy jogurtem gęstym a smak migdałowy-olejkiem i platkami migdałowymi.

       Smacznego życzy Grażyna
        007 010 005 003 copy

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej