Święta bez pszenicy
Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska, Święta bez pszenicy
Czy świąteczne potrawy mogą być zdrowe? Mogą! Wystarczy wyeliminować pszenicę oraz cukier. Niemożliwe?! Możesz zastąpić je innymi składnikami. Dzięki tej niezwykłej książce kucharskiej wszystkie dania na Boże Narodzenie i na Wielkanoc uda ci się przygotować tak, by były zdrowe i nietuczące, a jednocześnie nie straciły tradycyjnego smaku, który znamy z dzieciństwa. Uszka, pierogi, makowce, pierniki, serniki, baby, paschy, żurki i mazurki – wszystkie można zrobić bez glutenu, cukru i szkodliwych dodatków, a często także w wersji wegańskiej. Wśród ponad 250 przepisów na pyszne zupy, dania główne, przekąski, dodatki, chleby, desery i sosy znajdziesz całe mnóstwo, które doskonale wpasują się w menu całoroczne. Kolejna książka dwóch polskich propagatorek zdrowego gotowania i odżywiania, która bezglutenowy trend żywieniowy dostosowuje do naszej rodzimej diety i tradycji kulinarnej.