Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Dynia Hokkaido nadziewana

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • 1 dynia Hokkaido średniej wielkości
  • 150g kaszy kuskus lub dowolnej innej
  • średnia-marchewka,pietruszka - korzeń
  • 1/2 papryki czerwonej i pomidor w kostkę
  • ziel.: pietruszka, koper, szczypiorek, sól, pieprz, papryka słodka, chili

Wykonanie:

Dynię umyć dokładnie-odkroić kapelusik. Z wnętrza usuwamy pestki i włókna pozostawiając warstwę miąższu. Ja dałam kaszę kuskus +1/2 szklanki wrzątku i łyżeczkę oleju, ale można dodać inną kaszę. Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę podsmażyć na odrobinie masła sklarowaanego. W misce wymieszać: kaszę, warzywa i przyprawy. Dynię napełnić farszem, przykryć kapelusikiem i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 40 do 50 min. aż będzie miękka. Skórka dyni Hakkoido będzie miękka i pyszna, proszę jeść razem. Kroić porcje tak jak na zdjęciu. Smacznego!

Grażyna Żok 


01 02 03 04

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej