Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Nordic - Działkowa
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO

Zupa krem z dyni + mleczko kokosowe

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

1 kg wydrylowanej i obranej dyni

1 puszka mleka kokosowego

1 szklanka bulionu

1 cebula,1 ząbek czosnku

przyprawa curry, papryczka chili (może być w proszku), pieprz biały, trochę cynamonu, świeża kolendra lub zielona pietruszka, ser pleśniowy (pokrojony w kostkę daje inny, pyszny smak).

Wykonanie:

Dynię, cebulę, czosnek pokroić w kostkę wlać bulion i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia -zbledować. Dodać całą puszkę mleka kokosowego, przyprawy i chwilkę pogotować. Smak jest pyszny, gdy jest trochę ostry. Krem wlewamy na talerz dodając pokrojony w kostkę ser pleśniowy, posypując kolendrą lub natką pietruszki. Smacznego

Grażyna Żok

zupa krem dynia 1 zupa krem dynia 2

 

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej