Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Nadziewane papryki

jolanta.ch włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki :

  • 5 dużych papryk,
  • 30dkg mięsa mielonego,
  • 40 dkg pieczarek,
  • 1 torebka ryżu,
  • cebula,
  • zielenina,
  • sól

Przygotowanie:

Ugotować ryż, podsmażyć mielone, dodać do tego pokrojoną cebulkę, oczyszczone i pokrojone pieczarki, razem kilka minut podsmażyć. Wszystko wymieszać z ryżem, dodać zieleninę, sól do smaku. Odkroić górną część wydrążonych papryk, nadziewać farszem, przykryć odkrojonym wcześniej wieczkiem papryki. Piec w piekarniku w 180 st. przez 40 minut.

Przepis na sos:

1 jogurt bałkański, koperek, pietruszka, czosnek, odrobina ziół prowarsalskich, zielony ogórek

Przygotowanie:

Zetrzeć ogórek na grubych oczkach tarki, zieleninę drobno pokroić, czosnek i zioła w/g uznania, zmieszać z jogurtem, polać paprykę.

Smacznego!

Zdjęcie-0400

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej