Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Nordic - Działkowa
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO

Sałatka z awokado i oliwkami.

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

 

Składniki:

  • 1/2 różnych kolorowych sałat 
  • 1 awokado
  • 1/2 ogórka świeżego
  • garść oliwek czarnych i zielonych, czerwona cebula, chili, ząbek czosnku, kmin rzymski
  • sół,pieprz,limonka,oliwa.

Wykonanie:

Sałatę umyć, osuszyć, ułożyć w salaterce. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ, pokroić w paski. Ogórek pokroić w plasterki, oliwki odsączyć, cebukę w piorka, czosnek przecisnąć przez praskę. W soku z limonki rozpuścić sól, suche przyprawy, czosnek, oliwę - powstanie -emulsja. Sałatkę polać sosem, wymieszać. Można też posypać pysznymi kiełkami. Smacznego.

Grażyna Żok

sałatki.sosy 2 sałatki.sosy 5

 

 

 

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej