Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Dewolaje (devolay)

jolanta.ch włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • pierś z indyka lub kurczaka,
  • plaster szynki gotowanej,
  • plaster sera żółtego odtłuszczonego,
  • jajko,
  • mąka kukurydziana,
  • wykałaczki

Wykonanie:
Pierś przekrawamy na pół, delikatnie rozbijamy, nakładamy plasterek szynki i sera żółtego, zwijamy w rulon, zawijając boki do środka, obtaczamy w mące, jajku i bułce, żeby nam się nie rozwinęło wkuwamy wykałaczki i smażymy na rumiano.

Dewolaje podajemy z kaszą gryczaną i buraczkami zasmażanymi.
Zdrowy obiadek gotowy.
  Zdjęcie-1085

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej