Nadziewane ziemniaczki
Składniki:
Ugotowane w łupinach ziemniaki,mielone z indyka,gotowany ryż,pomidor bez pestek i skórki,parmezan mielony lub inny ser do zapiekanek, przyprawy w/g uznania.
Wykonanie:
Ziemniaki przekroić na pół i trochę wydrążyć. Do nadzienia wlożyć resztki ziemniaków, mięso, ryż, pomidor w kostkę ,jajko, przyprawy i koperek. Napełnić ziemniaczki i posypać parmezanem. Zapiekać w kombiwarze 180C przez 15 min.
TALARKI NA PRZYSTAWKĘ
Składniki:
Ziemniaki ugotowane w łupinach, pasty z przepisu obok, dekoracje w/g własnego pomysłu.
Wykonanie:
Obrane zimne ziemniaki pokroić w grubsze talarki i ułożyć na talerzu. Posmarować pastami z przepisu"Amorków" i przybrać: papryka kolorowa, ogórek świeży, kiszony, pomidor, sałata, szczypiorek, koperek, pietruszka zielona i inne dodatki. Ten przepis to nasze klubowe pomysły z "żyjmy dłużej", żeby się nie objadać.
GŻ