Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Archiwum

Pyszna zupa włoska

dwcho włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

puszka pomidorów bez skórki, 1/2 szkl. soczewicy,

marchewka, pietruszka, cebula, 1/3 selera, 2 ziemniaki, ząbek czosnku

ok. 5 łyżek oliwy, sól, pieprz, kilka gałązek natki pietruszki

Wykonanie:

Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Wlać ok.  1,5 l wody, dodać pomidory razem z zalewą, marchewkę, pietruszkę i selera, gotować. Gdy warzywa zmiękną dodać ziemniaki i soczewicę i gotować jeszcze 20 min., aż wszystkie składniki będą miękkie. Wlać resztę oliwy, doprawić i jeszcze chwilę pogotować. Posypać obficie pietruszką. Smacznego.

Danuta Wereszczyńska-Choryńska

zupa włoska 1 zupa włoska 2 zupa włoska 3

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej