Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Nordic - Działkowa
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO

Owoce pod kruszonką /crumble/

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

owoce leśne lub śliwki

Kruszonka: 50g mąki pszennej,50g masła,50g cukru,1 łyżeczka cukru waniliowego.

Wykonanie:

Ceramiczne miseczki posmarować delikatnie masłem i włożyć owoce w/g uznania. Z podanych składników zrobić palcami okruchy i posypać na owoce.

Piekarnik rozgrzać 180 stopni włożyć miseczki i piec 20 min do zrumienienia kruszonki a owoce puszczą sok.

Podawać ciepłe z jogurtem,śmietanką lub lodami waniliowymi pycha

 

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej