Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Kanapki z ricottą

MT00 włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • 1 żółta papryka

  • 1 ząbek czosnku

  • gałązka tymianku

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

  • 75 g oliwek nadziewanych papryką

  • łyżka kiełków (mieszanych)

  • 150 g ricotty

  • sól, czarny pieprz

  • 12 okrągłych kromek pumpernikla

Wykonanie:

Paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać tymianek. Ostudzić. Kilka oliwek odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i formować gałki, które nakładać bezpośrednio na kromki.

kanapki ricotta

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej